Actuele productinformatie van bakkerijgrondstoffen en -producten: Specsplaza

Steeds meer consumenten hebben belangstelling voor de herkomst van hun voedsel en de ingrediënten daarvan. Zij willen gezond eten, zich bewust zijn van de hoeveelheid calorieën die zij met een bepaalde product innemen of willen meer weten over de aanwezigheid van allergene stoffen, vanwege een voedselovergevoeligheid.

Ook de overheid vraagt veel als het gaat om het verstrekken van de juiste productinformatie. Op voorverpakte producten in de bakkerij is een etiket verplicht. Bij onverpakte producten moet in elk geval de informatie over aanwezige allergene stoffen aanwezig zijn.

Specsplaza biedt u als bakker de unieke gelegenheid om in één systeem alle benodigde informatie over bakkerijgrondstoffen en -producten te vinden.

Vragen? Neem contact op met de ServiceDesk via tel. 0317 471250 of mail naar specsplaza@nbc.nl. De ServiceDesk is op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 16.00 uur.

SpecsPlaza is een centrale ingrediëntendatabank voor de gehele bakkerijketen. In deze database vindt u alle benodigde gegevens over grondstoffen die u gebruikt voor het maken van uw brood- en banketproducten.

Specsplaza in een notendop:

  • De database bevat meer dan 10.000 actuele specificaties van bakkerijgrondstoffen en –producten. Al deze informatie voldoet aan de wettelijke eisen, staat overzichtelijk bij elkaar en in hetzelfde formaat.
  • Steeds opnieuw informatie opvragen bij individuele leveranciers is verleden tijd. Net als het werken met verschillend uitziende specificaties waarvan de actualiteit niet is geborgd. Op de website van SpecsPlaza  staat een overzicht van meelfabrikanten, grondstoffenleveranciers en bakkerijen van wie 5 of meer specificaties in de databank staan. Mist u specificaties? Dan mailt u eenvoudig een verzoek aan uw leverancier om deel te nemen aan SpecsPlaza of om nieuwe specificaties in de database te zetten.
  • Leveranciers vullen de database met wettelijk benodigde informatie over hun producten en zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid daarvan. SpecsPlaza helpt ze daarbij door een aantal controles op de ingevulde informatie uit te voeren.
  • Wij verlangen van leveranciers dat zij elke specificatie tenminste elke 3 jaar controleren en opnieuw valideren zodat deze actueel blijft en voldoet aan veranderende eisen.
  • Makkelijk een wettelijk juist etiket maken op basis van uw eigen receptuur kan met behulp van een bakkerijsoftwarepakket wat een koppeling heeft met de database.

Kortom, een abonnement op Specsplaza bespaart u een hoop tijd en geld. En misschien wel het belangrijkste van alles: maakt dat u snel de juiste informatie aan uw klant kunt verstrekken.

Om gebruik te kunnen maken van SpecsPlaza dient u een abonnement af te sluiten. Aanmelden voor SpecsPlaza kan hier. De tarieven vindt u daarbij. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u binnen vijf werkdagen een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor het gebruik van speciale software om etiketten te kunnen maken en printen, dient u apart te betalen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het pakket dat u kiest. Als bij het gebruikmaken van SpecsPlaza blijkt dat u specificaties mist in het systeem, kunt u dit aankaarten bij uw leverancier(s). Vraag hen de benodigde gegevens en de meest actuele informatie in het systeem te zetten voor een optimaal gebruiksresultaat.

 

Er zijn verschillende softwarepakketten op de markt die een koppeling kunnen maken met SpecsPlaza. Een overzicht van aanbieders en de eigenschappen van de bakkerijsoftware pakketten vindt u op de website van SpecsPlaza. Via deze software kunt u uw recepten en grondstoffen invoeren en daarmee automatisch de voor u relevante gegevens uit de ingrediëntendatabank ophalen. De software stelt vervolgens de informatie voor het etiket samen met alle juiste vermeldingen in de juiste volgorde, inclusief de voedingswaarde. U hoeft dit alleen nog maar uit te printen.

Koppeling tussen ERP-systeem en SpecsPlaza 
Industriële bakkerijen kunnen een XML-koppeling maken tussen SpecsPlaza en AFAS Profit. Daarmee wordt het invoeren, controleren en verwerken van wijzigingen aanzienlijk vergemakkelijkt en is de kans op fouten nihil. Dat levert een aanzienlijke tijdsbesparing op voor de kwaliteitsmedewerkers. En wordt het heel eenvoudig om vragen of opmerkingen over doorgevoerde wijzigingen teug te spelen naar de leverancier. Een XML koppeling met SpecsPlaza kan ook voor andere systemen worden ontwikkeld.

 

 

Wanneer u via www.specsplaza.nl bent ingelogd, krijgt u een overzicht van alle beschikbare productspecificaties. In dit overzicht kunt u op elk moment de gewenste productspecificaties aanklikken en uitprinten. De verzamelde gegevens voert u vervolgens handmatig in uw eigen softwaresysteem in.

 

SpecsPlaza is een initiatief van de gehele bakkerijketen: maalindustrie, bakkerijgrondstoffenindustrie, de bakkerijgrondstoffenhandel en de industriële en ambachtelijke bakkerij. 

Het beheer van Specsplaza wordt verzorgd voor NBC. Hier kunt u ook met vragen terecht.

 

 

 

Gerelateerde diensten

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten