Zoutmeting

De bakkerijbranche heeft een verdere zoutreductie in brood doorgevoerd. Het Nederlands Bakkerij Centrum blijft u hierbij ondersteunen met zoutmetingen in brood.

Inname van teveel zout zorgt voor een verhoogde bloeddruk en vergroot daardoor de kans op hart- en vaatziekten. Minder zoutinname kan dus veel levens redden. Naar schatting komt zo’n twintig procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zout uit brood. Daarom heeft de bakkerijbranche stappen gezet om de hoeveelheid zout in broodproducten te reduceren.

Collectieve zoutreductie
De hoeveelheid zout die aan brood wordt toegevoegd is inmiddels verlaagd naar1,5% op meelbasis. Deze reductie geldt voor alle soorten dagelijks gegeten grootbrood en kleinbrood, met uitzondering van bijvoorbeeld croissants en vruchtenbrood.

Zoutmeting
Bent u benieuwd of uw eindproduct voldoet aan de nieuwe branchedoelstelling? Het NBC biedt twee- tot viermaal per jaar een zoutmeting van uw broodproducten aan, eventueel in combinatie met een productbeoordeling van uw brood. Wanneer u regelmatig een zoutmeting laat uitvoeren door het NBC, houdt u de controle over het zoutgehalte in uw broodproducten. Bovendien laat u zien dat u zoutreductie en daarmee de gezondheid van uw consument serieus neemt.

Neem contact op met onze klantenservice via 0317 47 12 12 of via klantenservice@nbc.nl

 

Onze keurmeesters & procesadviseurs

Hulp nodig bij uw producten of proces? Of heeft u een vraag over deze dienst? Neem contact met ons op. Wij helpen uw graag.

Gerelateerde diensten

Productbeoordeling
Of u nu broodproducten, banketproducten of beide verkoopt, de kwaliteit hoort natuurlijk altijd in orde te zijn. Het is immers die kwaliteit en continuïteit waarvoor uw klanten juist bij u komen. Met productbeoordelingen van het NBC weet u waar u aan toe bent.
Lees meer
Consumentenbeoordeling brood- en...
Welke wensen en voorkeuren de consument voor brood- en banketproducten aan de dag legt, is niet altijd gemakkelijk te voorspellen. Daarom maakt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) gebruik van consumentenonderzoek. Op basis daarvan krijgt u een goede indruk van de mening van uw klant.
Lees meer
SpecsPlaza
Consumenten hebben een toenemende behoefte aan kennis over voedsel en de ingrediënten daarvan. Ook vanuit de overheid worden steeds meer regels opgesteld om via bijvoorbeeld een etiket de juiste productinformatie te verstrekken. Het etiketteren van voorverpakte producten is bovendien verplicht. Ook voor onverpakte producten zijn de regels in december 2014 verscherpt. SpecsPlaza helpt u daarbij.
Lees meer
Voedingswaarde analyse
Overweegt u om de voedingswaarde van uw brood- of banketproduct door een erkend laboratorium te laten bepalen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u bij het vinden van de juiste partij.
Lees meer