Voedingswaarde analyse

Overweegt u om de voedingswaarde van uw brood- of banketproduct door een erkend laboratorium te laten bepalen? Het NBC helpt u bij het vinden van de juiste partij.

In Nederland is het (nog) niet verplicht om de voedingswaarde van een product op een etiket te vermelden. Toch is deze informatie voor sommige klanten belangrijk bij hun aankoopbeslissing. De vraag ernaar zal naar verwachting alleen maar toenemen, nu er steeds meer aandacht komt voor gezonde voeding. Consumenten tonen in toenemende mate behoefte om zich te verdiepen in ingrediënten en hun werking. Ook afnemers van uw producten in de retail zullen vaker om de voedingswaarde vragen en deze wellicht op een etiket vermeld willen zien.

De meest precieze methode om de voedingswaarde van uw brood- of banketproduct te bepalen, is het laten analyseren van deze voedingswaarde door een erkend laboratorium. De prijzen hiervoor lopen sterk uiteen en hangen af van de vraag welke voedingsstoffen u precies wilt laten analyseren. Overweegt u om de voedingswaarde van uw product(en) op deze manier te laten bepalen? Neem dan eerst contact op met het NBC. Wij helpen u bij het vinden van de juiste partij, die reële prijzen hanteert. Bovendien kan het NBC u adviseren over de vraag welke voedingsclaims, bijvoorbeeld ‘rijk aan vezels’, ‘volkoren’ of ‘verlaagd koolhydraatgehalte’, u bij uw product kunt en mag voeren.

Bekijk ook eens het dossier Voedingswaarde van het NBC Kennisloket

 

Klantenservice

Heeft u een vraag over deze dienst of wilt u deze dienst afnemen? Wij helpen u graag.

klantenservice@nbc.nl
0317 47 12 47

Gerelateerde diensten

Voedingswaardeberekening
De voedingswaarde van een product speelt voor steeds meer klanten een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing ervan. Om die reden is het, als producent van levensmiddelen, belangrijk de voedingswaarde op het etiket te vermelden. Sinds 13 december 2014 is het vermelden van de voedingswaarde zelfs voor een aantal producten verplicht. Het NBC kan u hierbij helpen.
Lees meer
Hulp bij etikettering
Op 13 december 2014 zijn nieuwe regels van kracht gegaan rond de etikettering van levensmiddelen. Dat heeft nogal wat gevolgen voor u als bakker waarbij u alle hulp goed kunt gebruiken. Het NBC staat u graag bij!
Lees meer
NBC en NBA KennisWorkshops
Een goed product verkopen alleen is niet voldoende. U zult uw klant moeten overtuigen van uw meerwaarde. En daar hebben uw winkel- en productiemedewerkers een groot aandeel in. De kennisworkshops van NBC en NBA vertalen lastige materie naar praktische informatie waar uw medewerkers de klant met alle zekerheid te woord kunnen staan.
Lees meer
NBC Fresh Up online kennis
Een goed product verkopen alleen is niet meer voldoende. U zult uw klant nog beter moeten overtuigen van uw meerwaarde. En daar hebben uw winkelmedewerkers een groot aandeel in. Zij vertegenwoordigen immers uw bedrijf, elke dag weer. Met NBC Fresh Up zorgt u dat uw winkelmedewerkers alle basiskennis in huis hebben!
Lees meer