SpecsPlaza

Een belangrijk hulpmiddel bij etiketteren en productinformatie

Consumenten hebben een toenemende behoefte aan kennis over voedsel en de ingrediënten daarvan. Ook vanuit de overheid worden steeds meer regels opgesteld om via bijvoorbeeld een etiket de juiste productinformatie te verstrekken. Het etiketteren van voorverpakte producten is bovendien verplicht. Ook voor onverpakte producten zijn de regels in december 2014 verscherpt.

Voor u als bakkerondernemer biedt de ingrediëntendatabank SpecsPlaza de unieke gelegenheid om in één systeem alle benodigde informatie over bakkerijgrondstoffen te verzamelen. Deze database voorkomt dat u bij al uw leveranciers de specificaties moet opvragen en zorgt dat u steeds over de meest actuele informatie kunt beschikken. 

SpecsPlaza
De uitgebreide informatie over de samenstelling van grond- en hulpstoffen wordt door de leveranciers actueel gehouden. De informatie uit SpecsPlaza kunt u gebruiken om etiketten te maken of om een inventarisatie van allergenen in onverpakte producten te maken. Dat kan zowel handmatig als geautomatiseerd met behulp van een softwarepakket dat met de databank communiceert.

Bakkers die SpecsPlaza gebruiken kunnen dit onder meer doen via bakkerij- of etiketteringssoftware. 

Bij het handmatig verwerken van de gegevens  heeft u vaak geen inzicht in de procentuele samenstelling van de grondstoffen omdat dit concurrentiegevoelige informatie is. Bij automatische verwerking wordt de procentuele samenstelling van de grondstoffen wel meegestuurd (niet zichtbaar voor de gebruiker) zodat de etiketteringssoftware hiermee kan rekenen. Het voordeel daarvan is dat ingrediënten die meerdere keren in eenzelfde product voorkomen bij elkaar kunnen worden opgeteld zodat ze maar 1 keer in de ingrediëntenlijst staan.

Demonstratie
Uw hygiëneadviseur van het NBC kan u een demonstratie geven van SpecsPlaza en u adviseren over de voor u meest geschikte manier om die informatie daaruit te verwerken.

Hier vindt u meer informatie over de tarieven van SpecsPlaza.

Indien u hulp of advies wenst, neem dan contact op met de SpecsPlaze servicedesk, beheerd door NBC, via 0317 47 12 50, specsplaza@nbc.nl of vul het contactformulier in.

Direct aanmelden
Wilt zich direct aanmelden voor SpecsPlaza, volg dan deze instructies.

Klantenservice

Heeft u een vraag over deze dienst of wilt u deze dienst afnemen? Wij helpen u graag.

klantenservice@nbc.nl
0317 47 12 47

Gerelateerde diensten

Hulp bij etikettering
Op 13 december 2014 zijn nieuwe regels van kracht gegaan rond de etikettering van levensmiddelen. Dat heeft nogal wat gevolgen voor u als bakker waarbij u alle hulp goed kunt gebruiken. Het NBC staat u graag bij!
Lees meer
Voedselveiligheidsinspecties
Wanneer u en uw medewerkers binnen uw bedrijf werken volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij, is het mogelijk om uw bedrijf daarop te laten toetsen. SVVW komt dan bij uw bedrijf langs voor een hygiëne-inspectie.
Lees meer
Hygiëne-advies
Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met Hygiëne advies.
Lees meer
Procesanalyse –en optimalisatie,...
Constante kwaliteit van uw producten is van vitaal belang voor uw onderneming. Maar hoe borgt u deze kwaliteit? Het NBC helpt u hiermee.
Lees meer

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten