Kneden op Maat

‘Kneden op Maat’ zorgt voor constante kwaliteit

Bakkerijen worden door hun afnemers dagelijks geconfronteerd met hoge kwaliteitseisen. Dit vraagt om een constant en hoogwaardig product. Het Nederlands Bakkerij Centrum helpt bakkerijen om deze vereiste productkwaliteit te kunnen bieden. Daarom introduceert NBC de dienst ‘Kneden op Maat’: een laagdrempelig hulpmiddel waarmee de bakker weet met hoeveel water en met welke energie hij een optimaal deeg bereidt. 

Gedurende het broodbakproces kunnen veel factoren de kwaliteit van brood beïnvloeden. Denk aan de kwaliteit van grondstoffen, procesparameters of de factor mens. Eén van de procesparameters is het deeg waarmee brood wordt gebakken. De ideale deegstijfte wordt bereikt door de juiste ingrediënten te mengen met een optimale hoeveelheid water en dit gedurende een bepaalde tijd te kneden met een kneedmachine. 

NBC’s afdeling Productbeoordeling & Procesadvies is er, op basis van  opgebouwde ervaring, in geslaagd een gestandaardiseerde methode te ontwikkelen waarmee in kaart kan worden gebracht hoe lang welke meel/bloemsoort gekneed dient te worden. Hiermee kan NBC elke bakker in Nederland adviseren over de vochtopname en kneedtijd van ieder denkbaar deeg. 

Hoe werkt het?

  • Er gaat een sample van bloem/meel (al dan niet met BVM) van de bakker naar NBC.
  • Er wordt bepaald hoeveel water wordt opgenomen door de betreffende bloem/meel.
  • Vervolgens wordt onderzocht hoeveel energie er nodig is voor een optimale deegontwikkeling; het kneed optimum.
  • De juiste hoeveelheid energie en de juiste hoeveelheid vocht geven een ideale deegconsistentie. Het proces dat bij de bakker plaatsvindt, wordt nagebootst in de proefbakkerij van het NBC om de proef op de som te nemen.
  • De bakker ontvangt van NBC een duidelijke rapportage met advies over waterdosering en kneedtijd.
     

‘Kneden op Maat’ is een onafhankelijke en objectieve controle van grondstof en proces met daaraan een praktisch advies gekoppeld. Het vormt een totale kwaliteitsborging van uw producten, die financieel aantrekkelijk is, óók voor kleinere bakkers. Een must voor ieder zichzelf respecterend bakkersbedrijf, dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. 

Onze keurmeesters & procesadviseurs

Hulp nodig bij uw producten of proces? Of heeft u een vraag over deze dienst? Neem contact met ons op. Wij helpen uw graag.

Gerelateerde diensten

Procesanalyse –en optimalisatie,...
Constante kwaliteit van uw producten is van vitaal belang voor uw onderneming. Maar hoe borgt u deze kwaliteit? Het NBC helpt u hiermee.
Lees meer
Productbeoordeling
Of u nu broodproducten, banketproducten of beide verkoopt, de kwaliteit hoort natuurlijk altijd in orde te zijn. Het is immers die kwaliteit en continuïteit waarvoor uw klanten juist bij u komen. Met productbeoordelingen van het NBC weet u waar u aan toe bent.
Lees meer
Bekroond met Goud
Een goed product bakken is waar u als ondernemer voor staat. Bekroond met Goud helpt u om uw beste producten nog beter onder de aandacht te brengen bij de consument.
Lees meer
Consumentenbeoordeling brood- en...
Welke wensen en voorkeuren de consument voor brood- en banketproducten aan de dag legt, is niet altijd gemakkelijk te voorspellen. Daarom maakt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) gebruik van consumentenonderzoek. Op basis daarvan krijgt u een goede indruk van de mening van uw klant.
Lees meer

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten