Hulp bij etikettering

Op 13 december 2014  zijn nieuwe regels van kracht gegaan rond de etikettering van levensmiddelen. Dat heeft nogal wat gevolgen voor u als bakker waarbij u alle hulp goed kunt gebruiken.

De nieuwe richtlijnen verplichten u onder meer tot:

  • Betere leesbaarheid door eisen aan lettergrootte
  • Meer en andere informatieverstrekking over allergene stoffen
  • Vermelding herkomst plantaardige vetten en olie
  • Vermelding van het volledige adres van aansprakelijke
  • Meer verplichte informatie bij online verkoop
  • Voedingswaardedeclaratie op meer producten (vanaf 13 dec 2016)
  • Nieuwe inhoud en volgorde van voedingswaardedeclaratie 
     
Professioneel advies, praktische hulp
SpecsPlaza en de daaraan gekoppelde softwarepakketten zijn inmiddels aangepast aan de nieuwe regelgeving. Ondanks dat kunt u ongetwijfeld professioneel advies en praktische hulp gebruiken om in uw situatie op de beste manier aan de nieuwe richtlijn te voldoen. Onze adviseurs helpen u met het:
✓ Uit- en bijwerken van receptenboeken
✓ Op maat demonstreren hoe SpecsPlaza te gebruiken
✓ Invoeren van gegevens of hulp bij keuze bakkerijsoftware
✓ Maken van productspecificaties
✓ Inventariseren van allergene stoffen
✓ Berekenen van voedingswaarden
✓ Controleren van uw oude of aangepaste etiketten
✓ Adviseren over informatiemiddelen voor onverpakte producten
✓ Verhogen van kennis van uw verkoop- en bakkerijpersoneel

Duidelijkheid vooraf, snel resultaat
De NBC adviseur bespreekt met u welke wensen er zijn, inventariseert wat er nodig is en stelt op basis daarvan een offerte op. Zo heeft u vooraf alle duidelijkheid. Alle adviseurs spreken de taal van de bakker en kennen de dagelijkse praktijk. Daarom kunnen we snel, slagvaardig en resultaatgericht voor u aan de slag. Bovendien is het NBC als kennis- en adviescentrum onafhankelijk en objectief.

Maak vandaag nog een afspraak!
Voor meer informatie en het maken van afspraken neemt u contact op met:
Martin Riemersma: 06 15 483 764 / m.riemersma@nbc.nl (noord Nederland)
Alfons van Leeuwen: 06 50 918 721 / a.van.leeuwen@nbc.nl (west Nederland)
Henk van Liempd: 06 50 882 117 / h.van.liempd@nbc.nl (zuid Nederland)
Erik van Hoogstraten: 06 12 584 038 / e.van.hoogstraten@nbc.nl (oost/midden Nederland)
Of via onze klantenservice  via 0317 - 47 12 12
Hygiëne adviseurs

Hulp nodig bij uw hygiëne? Onze adviseurs helpen u graag verder. 

klantenservice@nbc.nl
0317 47 12 12

Gerelateerde diensten

SpecsPlaza
Consumenten hebben een toenemende behoefte aan kennis over voedsel en de ingrediënten daarvan. Ook vanuit de overheid worden steeds meer regels opgesteld om via bijvoorbeeld een etiket de juiste productinformatie te verstrekken. Het etiketteren van voorverpakte producten is bovendien verplicht. Ook voor onverpakte producten zijn de regels in december 2014 verscherpt. SpecsPlaza helpt u daarbij.
Lees meer
Digitaal infopakket (Hygiënecode)
Het digitaal infopakket bevat diensten die digitaal beschikbaar zijn voor iedere ondernemer, zoals de Hygiënecode, een informatiemap Etiketteren & Aanduiden en Warenwetenswaardig. Met dit pakket beschikt u over alle benodigde informatie voor een optimale bedrijfsvoering.
Lees meer
Hygiëne advies
Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met Hygiëne advies.
Lees meer
Hygiënecodecertificering
Stichting Voedsel veiligheidsinspectie Wageningen (SVVW) toetst bedrijven op de Hygiënecode. Deze stichting is belast met de certificering van bedrijven op de Hygiënecode. In dit kader werkt SVVW samen met ISACert; deze geaccrediteerde instelling mag van de Raad voor Accreditatie internationaal erkende certificaten verstrekken.
Lees meer