Hygiëne, arbo & milieu

Ieder bedrijf in Nederland dat met levensmiddelen werkt, moet van de overheid een systeem handhaven waarmee de voedselveiligheid gegarandeerd kan worden. Daarmee werken bakkers volgens de Hygiënecode voor de bakkerij. Ook is er allerlei wet- en regelgeving op het gebied van informatie verstrekken aan de klant. Soms ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer. Het Nederlands Bakkerij Centrum voorziet u van de laatste regels en legt deze helder aan u uit. En als u vragen heeft, zijn wij graag bereid om deze te beantwoorden.

Zorg er samen met het NBC voor dat uw bedrijfsproces altijd in orde is. Veilig voor u én voor uw klant!

Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met Hygiëne advies.
Voldoet u in voldoende mate aan de eisen uit de Hygiënecode, dan komt uw bedrijf in aanmerking voor het Hygiënecode-certificaat. Stichting Voedsel veiligheidsinspectie Wageningen (SVVW) toetst bedrijven op de Hygiënecode.
Als bakkerondernemer bent u wettelijk verplicht om te werken volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Met de digitale Hygiënetool van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) voert u snel en eenvoudig de meest actuele richtlijnen van de Hygiënecode in.
Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) biedt geïnteresseerde brood- en banketbakkers een digitaal infopakket aan. Dit bevat diensten die digitaal beschikbaar zijn voor iedere ondernemer, zoals de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij, een informatiemap Voedselinformatie & Aanduiden en Warenwetenswaardig.

Pages